De Gitaaracademie

nieuwsbrief

De Gitaaracademie

10 jaar Gitaaracademie!

Al 10 jaar de juiste snaar!

23 maart heeft De Gitaaracademie haar 10 jarig jubileum gevierd met een groot feest . De avond van de Gitaar was  een groot succes met Remedy (van de Voice), Nathasja van Rosse, Sjors Nederlof, Peter Constant, Martin van Hees, het NJGO gitaarorkest en nog vele anderen...

Binnenkort zetten we een leuk verslag van deze mooie avond op deze pagina.

 

Jubileumconcert - 10 jaar Gitaaracademie Rotterdam
Op zaterdag 23 maart 2019, vanaf 20.00 uur, zal in de Bergsingelkerk (Bergsingel 150, 3037 GM) in Rotterdam-Noord een feestelijk en gevarieerd evenement plaatsvinden naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van de Gitaaracademie Rotterdam. Dit concert wordt georganiseerd  in samenwerking met Stichting GitaarPodium Rotterdam (GPR).


 

Het jubileumconcert biedt een podium aan een grote verscheidenheid aan muziekstijlen en artiesten, waaronder de leerlingen van de academie. 

De avond bestaat uit drie concertdelen. Allereerst zal er een concert worden gegeven onder leiding van flamencogitaristen Benjamin Cok, Mischa Cok en Jur Vermijs, met medewerking van flamencodanseres Miki Vos. Zowel traditionele stukken uit het flamencorepertoire als moderne bewerkingen worden ten gehore gebracht.

Het tweede deel zal in het teken staan van de klassieke gitaar. Het Nederlands Jeugd GitaarOrkest (NJGO), onder leiding van Peter Constant, zal naast bewerkingen van popmuziek onder meer “Fantasía para un gentilhombre” van de Spaanse componist Joaquin Rodrigo uitvoeren. Martin van Hees zal optreden als solist.

Het concert wordt afgesloten met popmuziek. Het duo Remedy, bekend van The Voice Of Holland, zal in samenwerking met de huisband van de Gitaaracademie enkele feestelijke nummers laten horen.