De Gitaaracademie

nieuwsbrief

De Gitaaracademie

Paulo Bouwman

Topmusicus en docent en een echte alleskunner. Afgestudeerd Codarts-gitarist op de afdeling Wereldmuziek. Bij De Gitaaracademie geeft Paulo les in de genres: Zuid-Amerikaans, Kaapverdiaans, jazz,  pop en klassiek, op akoestische en elektrische gitaar.

Paulo Bouwman, geboren op 24 januari 1986 in het Portugese Taviral, kwam op 9-jarige leeftijd naar Nederland. Op zijn 11e begon hij met het bespelen van zijn eerste instrument; de gitaar. Nadat hij drie jaar gitaar gestudeerd had, volgde de keyboard. Hierna maakte hij vrij snel de overstap naar de piano.

 

Door zijn grote fascinatie voor muziek startte Paulo met het bespelen van andere instrumenten. Inmiddels bespeelt hij verschillende instrumenten, zoals de cavaquinho (een soort ukelele), drums, saxofoon en bas- en elektrische gitaar.

 

Bouwman is sinds zijn 15e actief in de Migrantenparochie Nossa Senhora Da Paz, waar hij onder andere gitaarles geeft aan de muziekschool van de kerk. Daarnaast was hij ook dirigent van het kinderkoor Nelson Mandela.

 

In 2009 is Paulo gaan studeren aan het Codarts Rotterdam, Hogeschool voor de Kunsten (Rotterdams Conservatorium). Daar is hij afgestudeerd met gitaar als hoofdinstrument op de afdeling Wereldmuziek (Braziliaans/Jazz).

 

Naast de ensembles van Codarts speelt Bouwman in de band Rabasa, die de broers Ortet hebben opgericht. Verder speelt hij als begeleider of bandleider van verschillende artiesten, zoals Dina Medina, Tito Paris, Lilian Vieira en Evita Tjon A Ten.

 

Meld je aan om les te krijgen van Paulo Bouwman.