\ Mark Lotterman - De Gitaaracademie - Rotterdam

De Gitaaracademie

nieuwsbrief

De Gitaaracademie

Mark Lotterman

Mark Lotterman nieuw bij De Gitaaracademie met een cursus singer-songwriter!


Mark (1984) is een singer-songwriter uit Rotterdam. Zijn liedjes staan bekend om rauwheid en verhalende teksten; zijn optredens om de improvisatie en variatie. Marks verhalen zijn banaal, ontroerend, komisch en triest.

Mark tourde eerder door Canada, Duitsland, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk. Ook stond hij al eens bij De Wereld Draait Door.

SIMON VINKENOOG (2001-2005)
Mark (1984) begon zijn carriere in 2001, toen hij als 17-jarige jongen een ontmoeting had met Simon Vinkenoog. Mark en Simon besloten de handen ineen te slaan en speelden enkele tientallen optredens door het land waar Mark en zijn band Vinkenoog begeleidden tijdens zijn voordrachten.

PAIN & ENTERTAINMENT (2005-2008)
In 2005 stopte de samenwerking en begon Mark op een kamer in Amsterdam aan het schrijven van zijn debuutalbum "Pain & Entertainment". 

BETTER THINGS TO DO (2009-2012)
Na het verschijnen van Pain & Entertainment keerde Mark terug naar geboortedorp Mijnsheerenland, waar hij begon te schrijven aan "Better things to Do", zijn tweede album dat uitgebracht wordt op Tocado Records. De promo-tour van deze plaat bracht Mark meerdere malen als support van De Dijk (op hun verzoek), als gitarist van Jim White op Crossing Border,op het Poetracks festival in Nijmegen en op de uitreiking van de PC Hooftprijs aan vriend Hans Verhagen. Better things to do kreeg lovende recensies in Nederland en Duitsland.

FUNNY (2012)
In 2011 wordt Mark door Frans Hagenaars uitgenodigd zijn nieuwe plaat op te nemen in zijn Sound Enterprise studio Tussen het opnemen en mixen door speelt Mark meer dan dertig concerten in binnen- en buitenland (o.a. Berlijn, Parijs, London, Sheffield, Brimingham, Antwerpen, Gent, Luxemburg). Ook zal in oktober 2012 de Poetracks-cd verschijnen, waarop Mark een gedicht van Remco Campert vertolkt.