De Gitaaracademie

nieuwsbrief

De Gitaaracademie

Zoom-Sessies klassieke gitaar

De Gitaaracademie is blij om een reeks unieke workshops/masterclasses per Zoom voor klassieke gitaar aan te kunnen bieden. Op deze pagina vind je de eerstvolgende sessies en kun je je opgeven.

Juist nu er warmte en dromen nodig zijn in deze grimmige tijd mist klassiek concertgitariste Nathasja van Rosse schoonheid en kunst: ‘Zonder concerten en andere kunstuitingen is het een kale boel en de verbinding van samen genieten is juist nu in deze grimmige tijd broodnodig’. Een unieke set workshops en lezingen vanuit jarenlange ervaring als gitariste en docente is daarop haar antwoord.

 

 

Donderdag 22 april 19:30: Break a Nail! Nagel-EHBO voor gitaristen.

Je wilt net lekker gaan gitaarspelen of hebt een concert en pats er gebeurd een ongeluk (je) met een van je rechterhandnagels..... EN NU?..... een maandje wachten.....Hm, nee dat is geen optie vind je wel?

 

Zo vaak had Nathasja hier al mee te maken, die helaas niet gezegend is met een geweldige set nagels in dit leven. Daardoor kent zij alle ins- en outs van het spelen met nagel-blessures en weet precies wat wel en niet werkt qua stevigheid en klank.

In deze webinar gaat zij in op veel situaties die voorkomen bij nagelproblemen en fixt dit met waardevolle tips. Ook tipt zij het spelen met nepnagels aan en wat wel en niet goed werkt/klinkt in deze. Indien er tijd is zal zij ook op vragen vanuit de deelnemers ingaan en zo iedereen een waardevolle EHBO-kit aanrijken. Kortom dit is een webinar die je als gitarist niet wil missen, geef je snel op!

 

 

  • vrijdag 7 mei a.s. (uitgesteld tot nadere nieuwe datum) Webinar Toon & Klank: De Praktijk: een interactieve voortzetting van de webinar toon & klank waarbij we met gitaar de rechterhand (en indien tijd ook linkerhand) technieken voor verbetering van je klank doornemen (ook te volgen zonder deze te hebben gezien). Je krijgt een set oefeningen mee om ook daarna nog tijden je klank te kunnen blijven verbeteren. Boek hier je deelname.
 
  • 11 juni a.s. Tremolo deel II: de praktijk: aan de hand van jullie ervaringen met tremolo en voorspeelmomenten, gaan we met elkaar verder in op de vraag hoe je je tremolo spel (nog) verder kunt verbeteren. Voor deze webinar moet je al bezig zijn met tremolo stukken. Boek hier je deelname.

 

Wil je meer lezen over Nathasja? Bezoek dan haar website: https://www.vanrosse.com