De Gitaaracademie

nieuwsbrief

De Gitaaracademie

Alex Vansalen

Topmusicus en docent en een echte alleskunner. Afgestudeerd Codarts-gitarist in 2014 op gebied van Jazz, Zuid-Amerikaans en fingerstyle guitar. Daarnaast is hij arrangeur, combo leider en een topper op gebied van muziektheorie.

Alex Vansalen is een gitarist, arrangeur en componist, geboren en getogen in Brussel, België. Hij is begonnen met klassieke gitaar toen hij 7 was, daarna ging hij verder met jazz gitaar in 2008 bij het Jazz Studio, in Antwerpen.
In 2010 werd hij toegelaten bij Codarts (Rotterdamse Conservatorium) in Wereld muziek, met latijnse muziek als hoofdvak, maar ook studeerde hij jazz, flamenco, turkse en indiaanse muzieken. Tijdens die periode bleef hij met componeren en bezig met het optreden van persoonlijke stukken met een aantal bands.
Afgestudeerd in 2014 was hij bij the Rotterdamse Internationale School begonnen met les te geven, in de genres of klassiek, pop en rock. Hij ging ook verder met optreden met verschillende projecten. Hij programmeert ook concerten bij Stroom Rotterdam.
In 2016 was hij met een master in Jazz Compositie (bij Codarts) begonnen met Paul van Brugge. Zijn onderzoek ging over het gebruik van Live electronics in het veld van Jazz compositie.
Net afgetudeerd van zijn master focust Alex nu op het optreden van zijn verschillende bands en projecten, maar ook op les te geven in de genres van zuid amerikaanse muziek, klassiek, pop en rock.

Luister naar Alex op deze fantastische opnames en geef je snel op voor lessen van Alex (maandag, dinsdag en vrijdag) via zijn online agenda.

 
https://soundcloud.com/alex-vansalen/just-the-two-of-us-duo-with-natalie-chareckaja-2015
 

https://soundcloud.com/alex-vansalen/i-wanna-be-around-duo-with-natalie-chareckaja-2015

 

https://soundcloud.com/alex-vansalen/doralice-brasil-baixo