De Gitaaracademie

nieuwsbrief

De Gitaaracademie

Nathasja van Rosse

Oprichtster van de De Gitaaracademie, internationaal concertgitariste, jurylid en winnaar EGTA Docentenprijs. Naast de coördinatie op de academie geeft zij les in het genre klassiek en Music & Mind-lessen. Ook online! Lees hier een recent interview met Nathasja.

Nathasja van Rosse is oprichtster van De Gitaaracademie, Stichting Gitaarpodium Rotterdam (2007) en Stichting Muziekcentrum Noord (2012). 

 

Al op jonge leeftijd gaf Nathasja van Rosse concerten en was te beluisteren op radio en televisie. In 2005 won ze de docentenpluim van de EGTA met haar young talent-klas. In 2006 was ze samen met de bekende jazzgitarist Olaf Tarenskeen op de veel geprezen tournee Roots+. In 2007 speelde ze de Dream Dancer tour met Peter Finger. Nathasja speelde recitals over de hele wereld, onder andere in de Verenigde Staten van Amerika, Canada, Duitsland, Turkije, Oostenrijk, Griekenland en Nederland. 

 

Sinds haar cd-debuut ‘Guitar Music of South-America’ (2000) wordt ze gezien als een van de belangrijkste interpreten van de Spaanse gitaar en was zij te gast op een groot aantal internationale gitaarfestivals als concertgitariste, docente en jurylid. Haar cd ‘Levantine’ laat zien dat zij alle muzikale stijlen beheerst. 

 

Op De Gitaaracademie geeft Nathasja een keer per maand klassieke gitaarles en Music & Mind-lessen. In deze speciale coachingslessen worden leerlingen door middel van masterclasses begeleid in de uitvoeringspraktijk; het gedeelte Music & Mind. Hoe kom je dichter bij je muzikale persoonlijkheid, hoe verklein je de kans op podiumangst, hoe leer je werken uit je hoofd, hoe ‘maak’ je muziek. Al na één les zul je verschil merken in je spel, je beleving en je energie. Deze lessen zijn geschikt voor de betere amateur, maar ook voor de conservatoriumstudent of concertspeler.

Daarnaast geeft Nathasja 1 x per maand les in Rotterdam voor zelfstandige leerlingen en wekelijks in Lochem (Achterhoek).

 

Kenmerkend voor de lessen bij Nathasja

  • Doen of niet doen; er is geen plaats voor proberen 
  • Ik versterk graag je enthousiasme vanuit mijn passie 
  • Ik maak een analyse van jouw spel en jouw specifieke talent 
  • Je krijgt bouwstenen om je verdere muzikale leven van te profiteren 
  • We gaan werken aan repertoireopbouw 
  • Werken vanuit de laatste technieken voor een optimale klank en snelheid 
  • Geduld heb ik in overvloed als ik weet dat je je best doet! 
  • Muziek is prachtig en laten we daar vooral van genieten! 

 

Meld je aan om les te krijgen van Nathasja van Rosse.