De Gitaaracademie

nieuwsbrief

De Gitaaracademie

Fingerstyle

Nieuw bij ons: Fingerstyl/ Steelstring gitaarlessen!

Tommy Emmanuel, Harrie Sacksioni, Doyle Dykes als solisten en Ilse de Lange, Ed Sheeran als begeleidingsinstrument. Deze manier van gitaarspelen op de z.g. staalsnarige gitaar wordt steeds populairder.

Bij ons kun je nu van beginner tot op hoog niveau terecht voor lessen in deze veelzijdige gitaarstijl.

 

Wat is fingerstyle en op welke gitaar speel je deze muziekstijl?

Je noemt het fingerstyle gitaar omdat anders dan bij pop/rock gitaar (iets dat je overigens prima kunt combineren in deze lessen!) echt met je vingers tokkelt.Hiernaast staat een plaatje van hoe de diverse modellen z.g. steelstrings of staalsnarige akoestiche gitaren eruit zien.

Je kunt ze helemaal akoestisch bespelen maar ook met versterker.

 

Je zorgt er zo voor dat je melodie, begeleiding en bas tegelijk speelt. Dat zorgt ervoor dat je echt solistisch speelt i.p.v. puur begeleidend.

 

Hiernaast worden wat voorbeelden in deze stijl  gespeeld vind je een gaaf voorbeeld van Tommy Emmanuel, de grootheid op dit gebied. En natuurlijk zag je dit ook voorbijkomen in de filmhit " A star is born" (wel meer als singer-songwriter begeleidings instrument).

 

Ben je beginner en vind je dit ook prachtig?

Geef je op voor een proefles en leer goed spelen, deze stijl kun je prima vanaf het begin al leren spelen.

 

Kun je al spelen maar wil je je verder specialiseren met meer techniek en stukken; ook dan ben je van harte welkom bij ons. Geef je snel op voor een proefles.