De Gitaaracademie

nieuwsbrief

De Gitaaracademie

Veelgestelde vragen

Algemene vragen over de gitaar

 • Welke soorten gitaren zijn er?

  Er zijn ontzettend veel verschillende soorten gitaren. We adviseren je dan ook om voor aanschaf even met ons te overleggen welk instrument voor jou geschikt is.

   

  Een paar hoofdgenres zijn:

  • Klassieke / nylonsnarige gitaren waarop je heel veel verschillende genres kunt
  • spelen.
  • Elektrische gitaren die speciaal voor pop/rock, blues en ook jazz (zg full-body
  • gitaren) geschikt zijn.
  • Steelstring / akoestische gitaren hebben een breed scala aan verschillende
  • opties. Vooral voor folk, fingerpicking, maar ook voor pop/rock en blues wordt dit
  • akoestische instrument vaak gebruikt.

   

   

Vragen over gitaarles

 • Heb ik een eigen gitaar nodig?

  Je hebt een gitaar nodig om op te oefenen. Die kun je eventueel huren bij ons voor € 20,-. Ook verkopen wij goede gitaren.  Een goed instrument is belangrijk en we adviseren je daarom graag bij aanvang van je lessen!

 • Wat is de minimumleeftijd om gitaar te leren spelen?

  De ideale leeftijd voor kinderen om te leren gitaarspelen is 7-8 jaar, maar iedereen is welkom.

   

  Wij laten kinderen jonger dan 6 jaar altijd even een proefles volgen om te kijken of de kracht, de concentratie en de lichaamsbouw al voldoende ontwikkeld zijn voor een zinvolle start. We zeggen niet bij voorbaat nee tegen (erg) jonge kinderen, want al veel jonge kinderen zijn met plezier en mooie resultaten bij ons gestart!

 • Moet ik direct al een keuze voor een genre maken?

  Nee, dat hoeft zeker niet. 

   

  Zeker als je begint met gitaarles is het goed om het zo algemeen mogelijk te leren als je nog niet zeker bent van een bepaald genre. Je kunt je zo breed ontwikkelen en een bewuste keuze maken op den duur voor een bepaald genre. 

   

  Wij adviseren mensen die starten en nog geen specifieke voorkeur hebben, om in eerste instantie het klassieke / nylonsnarige genre te kiezen.

 • Moet ik direct al een keuze voor een docent maken?

  Als je specifieke voorkeur hebt voor een docent kun je dat direct aangeven bij je inschrijving. Wij informeren ook altijd even naar je achtergrond, interesse en voorkeuren, zodat we dan een goede match kunnen maken. 

   

  Natuurlijk kun je wisselen van docent als je bij de proefles geen klik ervaart of je na enige tijd misschien toe bent aan een andere docent en/of stijl. Dat is het grote voordeel van De Gitaaracademie: wij bieden de keuze en de kwaliteit.

 • Hoe kom ik in aanmerking voor subsidie van het Jeugdcultuurfonds?

  Ben je tussen de 4 en 17 jaar? Dan kun je via een tussenpersoon (bijvoorbeeld een docent van je school) een aanvraag indienen bij het Jeugdcultuurfonds. Hierbij wordt onder andere het inkomen van je ouders getoetst. 

   

  Je kunt meer lezen op: www.jeugdcultuurfonds.nl

  Een aanvraag voor De Gitaaracademie wordt over het algemeen positief beoordeeld!

 • Wat is beter voor mij, groepsles of individuele les?

  Voor volwasenen:

  Als je net begint met gitaarspelen kun je eigenlijk uit alle opties kiezen. Wil je in een groep leren dan kan dat bijvoorbeeld met een van onze korte groepscursussen (tien lessen, maar een vervolg is mogelijk). Voordeel is dat het wat goedkoper is en sommige mensen vinden het gezellig om in een vaste groep te leren met en van elkaar.

   

  Je kunt ook kiezen voor duolessen met een vriend of vriendin of individueel. Dit is zeker de meest effectieve manier om te leren, omdat we dan echt maatwerk kunnen leveren voor jouw specifieke aandachtspunten.

   

  Voor kinderen adviseren wij individuele of duolessen. Vooral kinderen ontwikkelen zich snel en ondanks dezelfde leeftijd vaak wel heel verschillend. Om hen de aandacht en tijd te geven die ze nodig hebben, zijn dit fijne lesvormen. 

   

  Ook klein groepsonderwijs (vier leerlingen max.) is een leuke optie als er voldoende leerlingen van dezelfde leeftijd willen starten op hetzelfde tijdstip. Na verloop van tijd zullen we dan in overleg wel de groep opsplitsen als het qua niveau teveel uit elkaar gaat lopen.

   

  Start je met lessen, maar is de individuele optie te duur, meld je dan aan voor de stage- / juniorlessen, dat is ook een hele goede start!

   

  Speel je al langer gitaar, dan begeleiden we je het liefste individueel om zo aan jouw specifieke punten te kunnen werken.

 • Do you teach in different languages?

  Yes, we teach in a variety of languages; English, German and some of us in Spanish.

 • Op welke dagen en tijden kan ik gitaarles nemen?

  De Gitaaracademie is open van maandag tot en met zaterdag. In principe na schooltijd tot 22:00 maar sommige dagen kun je ook tijdens schooltijd lesnemen als je dat wilt.

  De lesdag en tijd hangt mede af van de gitaarstijl die je graag wil leren en de plek die een docent nog heeft voor je.

  Lestijd en lesdag wordt in overleg tussen jou en de docent afgestemd en afgesproken.

 • Waar vind ik de veiligheidsprotocollen COVID 19 van mijn les locatie?

  Je vind alle protocollen op onze locatie pagina op de website. Hier is de link. Vanzelfsprekend krijg je via je docent of via de administratie ook deze informatie voor je les plaatsvind.

 • Hoeveel lessen krijg je per jaar?

  Je kunt bij ons kiezen uit diverse abonnementen. Een tweewekelijks abonnement zal bestaan uit 19 lessen binnen 12 maanden. Een wekelijks abonnement zal 38 lessen bevatten. Ben je eerder klaar met je abonnement dan kun je evt. lessen bijkopen of eerder op vakantie wat betreft gitaarles :-).

 • Hoe werkt de betaling van mijn abonnement/jaartarief?

  Een abonnement start bij ons altijd op een volle maand (de eerste vd eerstvolgende maand) waarbij je wel ieder moment kunt instromen met bijv. alvast wat losse lessen voor je abonnement ingaat.

  We hanteren een jaartarief voor onze abonnementen. Bij ons mag je je jaartarief (afhankelijk van je keuze twee wekelijks of wekelijks les 19 of 38 lessen) in 11 gelijke termijnen via automatische incasso voldoen. In de maand augustus wordt er geen lesgeld afgeboekt. Stop je tussentijds (dat mag na 6 maanden of bij een actie na 12 lesmaanden) dan maken we een eindafrekening voor je waarbij de betaalde lesgeld termijnen worden vergeleken met het tot nu toe gevolgde lessen (je docent registreert alle lessen nauwkeurig).

 • Wat staat er op de eerste factuur?

  Bij ons betaal je het eerste lesgeld via een factuur die je zelf via ideal kunt betalen. Zodra deze is voldaan kunnen je lessen starten. Standaard vindt je op deze factuur terug:

  • het eenmalig inschrijfgeld
  • evt losse lessen tot de eerste vd volgende maand (het abonnement start per 1e vd eerstvolgende maand) of een maandtermijn bij start aan het aanvang van de maand.
  • een maandtarief aanbetaling (dit hanteren we omdat je qua betalingen achter loopt ten opzichte van het aantal lessen dat je gedurende het jaar volgt en bij opzegging krijg je dit bedrag weer terug of wordt het in overleg met jou ingezet als laatste lesgeldtermijn).
 • Heb ik een opzegtermijn als ik wil stoppen

  Ja, je hebt een opzegtermijn van 1 lesmaand waarna je (na tenminste 6 lesmaanden) kunt stoppen.

Vragen over De Gitaaracademie

 • Is de leslocatie makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer?

  Onze locaties zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer.

  De Talmastraat is bereikbaar met tramlijn 25 (vijf minuten lopen) of de nieuwe metrolijn, halte Blijdorp (zeven minuten lopen).

  Dependance Weteringstraat is makkelijk te bereiken met de metro (Gerdesiaweg) of tram 7 (Vlietlaan).

 • Is er voldoende parkeergelegenheid bij de leslocatie?

  In de Talmastraat en omgeving is overdag tot 19:00 uur makkelijk parkeergelegenheid (wel betaald parkeren). Na 19:00 uur adviseren wij te parkeren op of nabij de Gordelweg (bijvoorbeeld bij Basisschool de Blijberg).

   

  In de Weteringstraat is voldoende (betaalde) parkeergelegenheid beschikbaar.

 • Wat is het vakantieschema van 2023-2024 Regio Rotterdam

  Op onderstaande data zijn er geen lessen binnen de overige weken kun je je lessen volgen van je abonnement of lessenkaart.


  Start schooljaar maandag 4 september
  Herfstvakantie zondag 15 oktober t/m zondag 22 oktober
  Kerstvakantie zondag 24 december t/m zondag t/m zondag 7 januari
  Voorjaarsvakantie zondag 16 februari t/m zondag 25 februari
  Pasen maandag 1 april
  Meivakantie zondag 22 april t/m zondag 5 mei
  Hemelvaartsdag donderdag 9 mei
  Pinksteren maandag 20 mei
  Zomervakantie zondag 7 juli.

  Start schooljaar maandag 2 september (let op wijkt 1 week af van lagere scholen).


  (mogelijkheid tot volgen zomerlessen: meld je aan via de administratie en je docent).

   

  Belangrijk: bij De Gitaaracademie krijg je als leerling 19  (2 wekelijks) of 38 (wekelijks) lessen. Zijn de lessen voor het desbetreffend seizoen al gegeven (dat kan gebeuren op lesdagen met minder vrije dagen als feestdagen enz) dan heb je eerder vakantie of kun je tot de zomervakantie extra lessen bijkopen.

 • Vakantie schema Deventer en regio Oost

  Let op:  vakanties in Deventer wijken af van de lagere scholen ivm een korter les-seizoen. Op onderstaande dagen/weken worden er geen lessen gegeven.


  Start schooljaar maandag 2 oktober (wijkt af ivm opstart lessen in Deventer)
  Herfstvakantie zondag 16 oktober t/m zondag 30 oktober.
  Kerstvakantie zaterdag 24 december t/m zondag t/m zondag 8 januari
  Voorjaarsvakantie zondag 11 februari t/m zondag 25 februari
  Pasen maandag 10 april
  Meivakantie zondag 23 april t/m zondag 7 mei
  Hemelvaartsdag donderdag 18 mei
  Pinksteren maandag 29 mei
  Zomervakantie zondag 9 juli.

  Start schooljaar maandag 4 september (let op wijkt 1 week af van lagere scholen).