De Gitaaracademie

nieuwsbrief

De Gitaaracademie

Benjamin en Mischa Cok

Actief als concertgitaristen, als duo en in grotere bezettingen. De broers maken ook eigen gitaarcomposities. Zij traden samen op met meestergitarist Paco Peña in het Concertgebouw in Amsterdam. Bij De Gitaaracademie geven zij les in de genres flamenco, klassiek, pop en rock gitaar.

Benjamin en Mischa Cok, twee broers uit Barendrecht, vormen samen een gitaarduo.

 

Mischa begon op tienjarige leeftijd met het spelen van gitaar. Hij kreeg les op de muziekschool in Barendrecht en raakte al snel geïnteresseerd in de Spaanse gitaarmuziek. Twee jaar later kreeg ook Benjamin interesse en pakte op veertienjarige leeftijd de gitaar op om van zijn broer de beginselen te leren. 

 

In 2007 begonnen zij beiden hun studie aan het conservatorium in Rotterdam onder leiding van meestergitarist Paco Peña. Tijdens hun studie hebben ze zich grondig verdiept in de flamencomuziek en zich alle facetten van de flamencogitaar eigengemaakt. Ook hebben ze gespeeld in ensembles met muzikanten uit andere muziekdisciplines, zoals latin en klassiek.  

 

In het laatste jaar van hun studie hebben ze een half jaar in Zuid-Spanje doorgebracht om daar hun kennis te verbreden. Hier kregen ze aan het Conservatorio Superior de Musica Rafael Orozco de Cordoba les van bekende flamencogitaristen als Manolo Franco en Paco Serrano. 

Verder volgden de broers workshops bij onder andere Chicuelo, Miguel Angel Cortéz, Moraíto en Diego del Morao. In 2012 studeerden Mischa en Benjamin af aan het Conservatorium in Rotterdam, Hogeschool voor de kunsten (CODARTS). 

 

Momenteel zijn de broers actief als concertgitaristen en hebben al twee keer kunnen samenspelen met Paco Peña, met als hoogtepunt het Concertgebouw in Amsterdam. Daarnaast geven ze op uitstekende wijze vol enthousiasme gitaarles in de genres flamenco,  klassiek, pop en rock en maken ze eigen gitaarcomposities.

 

Naast fantastische gitaristen zijn zij ook begenadigde pedagogen en De Gitaaracademie is blij hen in het docententeam te hebben.

 

Meld je aan om les te krijgen of boek gelijk je proefles/tienlessenkaart  in de online agenda van Benjamin (klik hier)of Mischa (klik hier).