De Gitaaracademie

nieuwsbrief

De Gitaaracademie

Klassiek / nylonsnarig

Het meest veelzijdig, klein orkest, talloze mogelijkheden, een perfecte keuze als je nog niet precies weet wat je leren wilt. Luister en kijk naar een video van David Russell als voorbeeld.

De klassieke gitaar is een prachtig, breed georiënteerd, instrument met een lange geschiedenis, maar ook met een hele actieve hedendaagse scene. Steeds meer jonge componisten schrijven werken voor dit instrument en het oeuvre is dan ook groot. Een ander bijzonder kenmerk is dat er ontzettend veel verschillende stijlen mogelijk zijn qua muziekgenre.

 

H. Berlioz noemde de nylonsnarige gitaar een klein orkest. En dat is eigenlijk ook precies wat het is, want er kunnen veel verschillende stemmen tegelijkertijd gespeeld worden, met voor iedere stem zijn eigen klankkleur. Iedere positie en aanslag op de gitaar heeft weer zijn eigen karakter.

 

Hoewel dit genre klassiek wordt genoemd, staat de typering klassiek eigenlijk meer voor de manier van bespelen van de gitaar (klassieke aanslagmanieren en het spelen met nagels aan de rechterhand) en voor het instrument zelf (nylonsnaren, de houtsoorten).

 

De Gitaaracademie beperkt zich in de lessen en in de praktijk zeker niet alleen tot de zogenaamde klassieke componisten van gitaarmuziek (F. Sor, M.Guiliani, enz.). Bij De Gitaaracademie blijft geen genre onbenut en geen techniek onbesproken. Dankzij het enthousiasme van gitaardocenten met o.a. Nathasja van Rosse en Bruno Ferreira, leer je snel het beste uit jezelf te halen.

 

Ook als je nog niet goed weet welk genre je het liefste wilt leren, is klassiek/nylonsnarig een goede keuze.

 

Klassieke gitaar leren spelen? Schrijf je in voor een proefles!

 

We hebben op De Gitaaracademie ook gitaarensembles waarbij je je kunt aansluiten; je speelt samen en leert dan in een groep een aantal mooie muziekstukken. Een aanrader!