De Gitaaracademie

nieuwsbrief

De Gitaaracademie

Welke muziekstijl wil je leren?

Bij De Gitaaracademie kun je terecht voor vrijwel iedere muziekstijl. Of je nou klassiek, flamenco, Zuid-Amerikaans, blues, pop of rock wilt spelen; wij leren je (bas)gitaar en ukelele spelen.

Klassiek / nylonsnarig

Het meest veelzijdig, klein orkest, talloze mogelijkheden, een perfecte keuze als je nog niet precies weet wat je leren wilt. Luister en kijk naar een video van David Russell als voorbeeld.

Lees verder

Flamenco

Afkomstig uit Andalusië en heeft een heel specifieke klank, het is een gepassioneerd en ritmisch genre dat je meevoert in de typische landschappen en het Spaanse temperament. Luister en kijk naar een video van Paco de Lucia als voorbeeld.

Lees verder

Pop, rock en blues

Het meest populaire van alle muziekstijlen, heel breed genre, van John Mayer, tot BB King en naturlijk de hits van nu. Luister en kijk naar een video van Sjors Nederlof als voorbeeld van een elektrische gitaar improvisatie.

Lees verder

Zuid-Amerikaans

Omvat de muziek van het enorme continent, stijlen als tango, samba, bossa nova, zowel ritmisch, begeleidend en prachtig solowerk. Luister en kijk naar een video van Joao Gilberto als voorbeeld.

Lees verder

Fingerstyle/fingerpicking

Fingerstyle/fingerpicking

Fingerstyle gitaar is een techniek die staat voor het aanslaan met je vingers of z.g. fingerpicks (op vingers/duim) op een staalsnarige- (kan ook op nylon-)gitaar. Harrie Sacksioni, Tommy Emmanuel, Peter Finger en Emiel van Dijk zijn een paar giganten op dit gebied.

Lees verder

Basles

Basgitaar is het fundament van een band en zowel ritmisch als melodisch van groot belang voor de "swing". Er zijn een aantal flinke virtuozen op bas gitaar waaronder Sting, Paul Mc Cartney en Charles Nagtzaam (o.a.bassist van Frank Boeijen).

Lees verder